Най-важните трендове в дигиталния маркетинг за 2016 (част 1)

Дигиталният маркетинг се променя непрекъснато. За да имаме успех в нашите кампании (рекламни, SEO оптимизация или чист брандинг), ние трябва да сме наясно с последните тенденции в онлайн маркетинга. Вече сме в началото на 2017 година, но е полезно да обърнем поглед назад и да видим кои бяха най-важните моменти в онлайн бизнеса за отминалата година. В следващите редове ще ви представим най-значимите промени и трендове, които белязаха съществени промени в онлайн маркетинга за 2016-та година.

През 2015 година мобилните търсения задминаха тези от настолния компютър. Именно заради това ще започнем с няколко статистики за mobile search, които заслужават вниманието на всички онлайн маркетьори.

Близо 80% от собствениците на мобилни телефони, търсили в Goolge са намерили резултат в локалните търсения. Показателен факт за нарастващата важност на Local SEO оптимизацията.

72% от търсещите през телефон желаят сайтът, които отварят да бъде mobile-friendly.

74% от потребителите през телефон споделят, че биха се върнали обратно в даден сайт, ако той има мобилна версия или responsive дизайн и съответно зарежда бързо и се работи лесно с него.

Като заключение може да кажем, че mobile friendly сайтовете излизат по-добре в SERP и са харесвани в пъти повече от  онези, които нямат responsive дизайн. През 2017 година е непростима SEO грешка, ако вашият уеб сайт не е mobile friendly. Съветваме всички собственици на уеб сайтове сериозни да се замислят за варианта да направят мобилна версия, ако сайтът им не поддържа такава. В противен случай ще загубите посетители със сигурност.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Local-SEOтоп 6 seo грешки