Twitter последва Facebook и Youtube, създавайки Twitter Lite

Факти за Facebook

Facebook

Twitter е една от най-популярните социални мрежи в света (Шминжотър). Използването й за социални сигнали играе важна роля в добрата SEO оптимизация за всеки сайт. Социалната мрежа се използва предимно на Запад и най-вече в САЩ, но става все по-известна и по нашите географски ширини.

Интересно

Twitter следва пътя на големите (Facebook & Youtube) пускайки олекотена версия на собствената си апликация – Twitter Lite. Тази новост за компанията е напълно логична, поради факта, че 45% от световната употреба на смартфои е базирана върху 2G мрежите. Именно поради по-слабите възможности на 2G, Facebook и Youtube пуснаха по-леки версии на приложенията си и това дава възможност за по-качествено им използване от крайните потребители.

Twitter Lite използва 30% по-малко енергия и до 70% по-малко мобилен трафик, все улеснения за ползващите по-бавен мобилен интернет. Разбира се някои действия и функции няма да са достъпни в “леката” версия, но като цяло няма да има съществена разлика за потребителите и те ще могат да използват любимия си Twitter без проблеми.

Близо 4 милиарда устройства използват 2G мрежи, което налага тази промяна при апликациите, особено на лидерите в социалните мрежи. Очаква се много скоро още компании да последват примера на Facebook и да започнат разработки върху олекотени версии на собствените си приложения.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!