Успехът на Metro Wheels

Metro Wheels е поредната компания, която доказва, че SEO оптимизацията променя изцяло бъдещия успех на всеки бизнес в онлайн пространството.

Metro Wheels  е от 16 години в автомобилната индустрия. Бизнесът им представлява ремонт на гуми и джанти и търговия с нови и втора ръка алуминиеви джанти в югоизточните щати на САЩ. През 2005 г. Metro Wheels решават да използват професионални услуги на SEO оптимизатори, за да превърнат уебсайта си в генератор на потенциални и настоящи клиенти. Фирмата за ремонт на гуми остава разочарована от все по-завишаващите се цени на платената реклама в интернет, въпреки че повечето конкуренти в бранша използват точно тази тактика за печелене на потребители. Metro Wheels  се насочва към създаването на органичен трафик към сайта си, с цел бизнесът да достигне челни места в търсачките.

Как протича SEO кампанията в една толкова конкурентна индустрия като автомобилната? Metro Wheels  залага на не толкова конкурентни ключови думи, по които да оптимизира сайта си и да се изкачва в класирането на търсачките, като в същото време прилага и популярните думи, които всички потребители търсят в автомобилния бранш. Разбира се, линкбилдингът (регистрации в директории и редовно публикуване на съдържателни статии) е едно от ефикасните решения, което също е дало своя принос за успешната SEO оптимизация.

Какви са резултатите от продажбите, в следствие на тази специфична тактика? Мениджърът на онлайн поръчките на Metro Wheels  заявява, че за една година SEO оптимизация, от единични поръчки за джанти на ден, онлайн заявките скачат на 30 дневно.

Статистиката показва, че сайтът получава по 12 000 уникални посещения месечно, от стотици думи за търсене, като джанти, алуминиеви джанти, ремонт на джанти.

По този начин, управителите на компанията осъзнават, че е трябвало да предприемат тази крачка към проспериращия бизнес поне 3 години по-рано. Като платената реклама продължава да е част от стратегията им, но вече, съвсем не определяща за огромния им интернет успех и прираст на продажбите.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизациятаSEO фирма