6 SEO похвата, които ще ви навредят (част 1)

В модерната SEO оптимизация има похвати, които често биват използвани за бързи резултати. Тези техники се окачествяват най-често с термина “gray SEO” защото са на ръба на правилата и често освен добри резултати, докарват и наказания за сайтовете. В следните редове ще ви представим 6 SEO похвата, които ви препоръчваме да избягвате.

Link farms

Наличието на няколко линка от спам сайтове няма да навреди на сайта ви, но ако използвате сериозно подобен тип сайтове , тогава вероятността да получите наказание в класирането е голяма. Всички SEO специалисти познават методите на link farms и знаят, че резултатите идват по-бързо с тази система, но наличието на бъдещо наказание остава и затова препоръчваме да не добивате линкове за вашите онлайн проекти по този начин.

Дублиране на съдържание

Google гледа много негативно на копираното съдържание. Ако дадена информация е дублирана в повече сайтове, то алгоритмите взимат под внимание само един от тях (най-често авторския), а останалите биват наказвани и класирани извън топ 50. Лесното създаване на съдържание посредством copy-paste е примамливо, но определено не е добре за SEO оптимизацията на всеки уеб сайт.

Force crawling на вашия уеб сайт

Доста често някой от собствениците на конкурентни сайтове се опитват да натоварят сървъра на даден сайт, посредством пингване от различни търсачки. По този начин се стремят да “угасят” сайта ви за няколко минути и така евентуално да бъдете декласирани поради нисък up-time. Ако това ви се случи – свържете се с вашия хостинг и блокирайте IP-тата на паяците във ваши robots.txt

5/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Черно SEO (част 2)