Как да оптимизираме Youtube, за да продаваме повече (част 1)

Youtube, освен най-големият видео портал в света, се явява и практически най-голямата търсачка след Google. Видео мрежата служи много добре за набавяне на социални сигнали за SEO и линкове, но също така може да помогне много за развитието на вашия бизнес. В следващите редове ще ви представим няколко съвета за електронните търговци, относно това как да оптимизирате вашия видео канал в Youtube и да печелите повече от онлайн магазина ви.

Технически параметри

Името на канала е много важно. Бъдещите ви абонати в Youtube ще ви запомнят по името на канала ви, затова вложете усилия да го направите запомнящо се. Запитайте самите себе си дали идеята за името на канала ви харесва отстрани. Постарайте се да бъде интересно, да не е много дълго и да е лесно запомнящо се от потребителите.

Интеграция

Постарайте се вашия канал да бъде внедрен в сайта ви, да има линк към него в социалните ви профили. По този начин ще може да имате повече посетители и бъдещи клиенти от всевъзможни канали.

Описание

Важно е да имате описание на канала. То трябва да бъде кратко, да е целенасочено относно продуктите/услугите, които предлагате и разбира се – описанието трябва да съдържа ключовите думи за вашия онлайн магазин.

Икона и cover снимка

Иконата трябва да се асоциира с вашия бранд и бизнес. Cover снимката също е добре да съдържа елементи/продукти от онлайн магазина ви. Ако не може да направите хубави снимки, по-добре платете на дизайнер да ги направи професионално и да изглеждате максимално добре за потребителите.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!