Как да оптимизираме Youtube, за да продаваме повече (част 2)

Продължаваме темата за оптимизация на съдържанието ви в youtube и как то ще помогне за повече посетители в онлайн магазина ви. В следващите редове ще засегнем елементите на SEO оптимизацията, които ще ви помогнат да бъдете открити в Youtube. Все пак най-важното за един нов видео канал е възможността на потребителите да го намерят и изгледат видеата. При добро съдържание, вече нещата започват да се нареждат с времето.

Заглавие – ключовите ви думи трябва да се съдържат в заглавието на видеата, но не прекалявайте. Прекаленото натрупване на ключови думи и фрази не води до нищо добро в Youtube и по-вероятно ще си навредите при подобна практика.

Описанието може да бъде колко ви трябва дълго, но запомнете – потребителите виждат единствено първите няколко реда без да разгънат панела за повече информация. Това ще рече, че ключовите дум и линковете, които искате да споделите трябва да са вместени в тези начални полета.

Таговете. Много полезно нещо. Както и при сайтовете, така и в Youtube, таговете имат много силна SEO тежест и ви препоръчваме да ги използвате за всеки видео клип. Естествено отново не трябва да се прекалява с прекалено наличие на ключови думи и словосъчетания.

Thumbnail – Заглавното изображение на видеата е много важно, защото често добре направените такива привличат вниманието на потребителите, които просто скролват из видеата в мрежата. Постарайте се вашите заглавни изображения да са направени отделно, а не просто да ги взимате от самото видео.

 

 

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!