Youtube пусна ТВ канали в мрежата си

Най-големият видео портал в света Youtube стартира собствена абонаментна програма в мрежата си. Освен за SEO, youtube е основен източник за видео реклами на най-различни бизнеси по целия свят. Както повечето от нас знаем, Youtube е собственост на Google и мрежата се развива постоянно.

С този си ход видео гигантът ще се конкурира с най-големите кабелни оператори в САЩ. Цената на месечния абонамент е $35, като за тях американските потребители ще получават 40 канала, измежду които ABC, CBS, Fox, NBC and ESPN. Услугата също така ще включва и функцията cloud DVR, която позволява да записвате дадено предаване и след това то да бъде изгледано в удобно за вас време.

Заместник директорът на ВВС вече коментира новата услуга, казвайки следното: “Youtube е най-известният видео бранд, който практически позволява на хората по целия свят да гледат каквото си поискат, стига да имат достъп до интернет. Навлизането на Google на ТВ пазара определено ще окаже огромно влияние на останалите големи играчи, което ще се отрази положително на крайния потребител. Винаги е добре да има качествена конкуренция.”

Тепърва предстои да видим как ще се развие тази нова инициатива на Youtube. Преди 2 години бе стартирана платформа за видео стрийминг за игри (youtube gaming), която бе замислена да стане основен конкурент на Twitch.tv, но досега YTG не се доближава дори до популярността и възможностите на лидера в гейминг стриймването Twitch. Именно заради неуспеха на Youtube Gaming, някои маркетолози изчакват да дават прогнози за успеха на TV услугата.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Facebook ще чете личните съобщения