Защо е важно да използвате AMP?

AMP (Accelerated Mobile Pages)  е open-source технология, която позволява страниците на сайта ви да зареждат по-бързо, когато са гледани през мобилни устройства. Технологията се превръща от препоръчителен в необходим елемент за изграждането на качествени уеб сайтове. В следващите редове ще ви представим причините, поради които трябва да имате AMP.

AMP технологията е много важна за  SEO –  повечето собственици на уеб сайт вече знаят, че сайтовете трябва да са mobile-friendly. Бързината на сайтове за мобилните устройства се взема предвид от Google и наличието на AMP влияе положително на SEO оптимизацията.

AMP намалява степента на отпадане – AMP помага на сайта ви да зарежда наистина бързо и това прави впечатление на посетителите. Възможността  потребителите да сърфират с висока скорост ги кара да отварят нови страници и това редуцира баунс рейта на сайта ви.

АМP повишава шанса за монетизация – сайтовете, които са пълни с различни реклами доста често са и много бавни. В такива случаи потребителите просто затварят даден сайт и се насочват към друг. При наличието на AMP, рекламите в сайта се зареждат в пъти по-бързо и това не се отразява на потребителското изживяване. Факт, който увеличава Click through Rate, т.е. монетизацията на вашия уеб сайт.

Google обича  AMP –  Google официално заявяват, че обожават AMP, което само по себе си говори за важността на технологията в бъдеще. Опитните SEO оптимизатори знаят, че когато Google обяви дадена технология за важна, необходима и препоръчителна, тогава трябва да се имплементира и в сайтовете възможнос най-скоро.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

фалшиви новиниИнтернет статистики