7 причини защо бизнесът ви трябва да инвестира в SEO

На въпроса „Мъртва ли е SEO оптимизацията?“, Сам Макробъртс отговаря: „SEO оптимизацията далеч не е мъртва“ и допълва „ Оптимизирането на сайт се промени толкова драстично, че хората наистина трябва да се научат да мислят за SEO оптимизацията не толкова като маркетингова тактика, колкото като част от брандинга“.

Ние подкрепяме напълно това твърдение и сме сигурни, че оптимизацията на сайтове, все още се явява основна стъпка в проспериращия бизнес в интернет.

Много компании, включително базираната в Лондон, SEO агенция Go Up, подновяват своите приоритети, като инвестират в солидното развитие на SEO оптимизирана уеб инфраструктура, която е пригодена за нуждите на търсачките. По този начин те им съдействат, с цел  подобряването на алгоритмите с времето.

Предлагаме ви един списък от 7 специфични причини защо вашият бизнес трябва определено да пренасочи инвестициите си към органичното SEO:

 

 1. Все още работи

 

Първо трябва да знаете, че използваните техники за подобряване на SEO оптимизацията все още работят. Въпреки че, данните относно органичния трафик от Google, са извадени сравнително наскоро, самите техники остават стабилни.

Джошуа Гера, CEO на маркетинговата фирма BIZCOR, казва следното: „Дотогава, докато се фокусирате върху оптималното потребителско изживяване, изпълнявайки SEO стратегиите, ще бъдете възнаградени с високи позиции и органичен трафик.“

 

 1. Няма изгледи да спре да работи скоро

 

Имайки предвид, темпа, с който се разработват търсачките, не изглежда прилагането на SEO стратегия да престане, да бъде ефективно скоро.

Дори аудио и видео търсенията зависят в някаква степен от ключови думи, точно както и традиционното текстово съдържание. Самото съществуване на линковете гарантира продължаващия успех на SEO техниките.

 

 1. Ефективно е откъм разходи

 

В сравнение с разходите, необходими за всички форми на онлайн маркетинга, като PPC рекламата, маркетинга в социалнтие медии или имейл маркетинга, SEO оптимизацията осигурява добра възвръщаемост на инвестицията.

 

 1. Търсачките превземат пазарния дял

 

Близо 80% – 90% от потребителите първо проверяват ревютата на продукта/услугата, която искат да си закупят в интернет. След това предприемат самата покупка. Въпросният процент се очаква да нараства все повече, а пазаруването – да се прехвърли изцяло в онлайн пространството. Така че, сега е моментът да се замислите – искате или не да разпознават бизнеса ви в интернет?

Без помощта на SEO оптимизацията, хората ще срещат затруднения в намирането ви и вместо това ще попадат в интернет на конкурентите ви.

 

 1. Изгревът на мобилните платформи и локалното SEO

 

През тази година се очаква трафикът към интернет от мобилните устройства да достигне този от традиционните компютри. От този факт следва, че един цял нов набор от SEO техники, включително и локалното оптимизиране,  ще бъде на разполжоение на бизнес компаниите.

 

 1. Липсата на актуално и качествено съдържание ще се окаже пагубна

 

С всеки нов ъпдейт на алгоритмите, Google и останалите търсачки променят начина, по който гледат на уеб сайтовете. Неща, които дори не съществуваха преди няколко години, като например индикаторите на социалните мрежи, в момента допринасят изключително много за класирането на сайта ви. В случай, че не публикувате периодично качествено и полезно съдържание на сайта си, то има голяма вероятност да навредите на бизнеса си, тъй като това е един от критичните фактори, по които Google оценява сайта.

 

 1. Конкурентите ви го правят

 

„Помнете, че SEO оптимизацията е безкраен процес“ – това са думите на Джейсън Бейлис, собственик на BestSeoCompanies.com, уебсайт, който следи и класира ефикасността и услугите на всеки един водещ  SEO бизнес.

Не оставяйте конкурентите ви да заемат вашето място, като пренебрегвате стойността, която SEO оптимизацията носи на бизнеса ви.

 

Като заключение, можем да кажем, че инвестирането в органична SEO оптимизация сега, е по-важно, от когато и да е било преди. Вашият бизнес определено се нуждае от SEO стратегия, ако искате да пожънете успех в онлайн маркетинга. SEO оптимизацията си остава един от най-важните компоненти от брандинга на даден бизнес и онлайн присъствието му.

 

 

Rate this post
Comments
 • Mozoxy
  Reply

  Много правилно подбрана статии, както и другите ваши статии.

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Оптимизация за YouTubeSEO маркетинг