Известни WordPress плъгини с новопоявили се проблеми

Беше предизвикателна седмица за много потребители на SEO плъгини. Множество потребители на таблото за управление на Google Analytics за WP плъгин от ExactMetrics твърдят, че са загубили данни за трафика след обновяване до версия 6.0. Междувременно приставките Yoast SEO и Rank Math създават неправилни канонични URL адреси, когато тези URL адреси съдържат Unicode символи.

Данните от Google Analytics са загубени. Потребителите на таблото за управление на Google Analytics за WP от ExactMetrics плъгин (по-рано известен като GADWP) отидоха в Twitter и страницата за поддръжка на приставката, за да съобщят за загубени данни. Проблемът, за първи път ни запозна с базирания в Далас SEO Joe Youngblood, изглежда се задейства след актуализиране до версия 6.0 на приставката. ExactMetrics, която закупи приставката от разработчика Алин Марку през 2018 г., в съобщението на изданието казва, че тази версия е „преработена от самото начало“.

Горната диаграма на Google Analytics, предоставена от Youngblood, показва трафикът изчезва в деня след актуализирането на приставката. Отчитането в таблото за управление на ExactMetrics започна в същия ден, но показа информация, свързана с идентификационния номер за проследяване на неасоцииран сайт, заяви Youngblood. Той успя да разреши проблема и възобнови редовното проследяване чрез Google Analytics, като добави идентификационния номер за проследяване на сайта директно към темата на WordPress.

ExactMetrics не отговори веднага на нашето искане за коментари. Колко са засегнатите сайтове и степента на загуба на данни от аналитика е неясна. Потребителите също изразиха опасения относно наскоро разширените заявки за разрешения на приставката. Към момента на публикуването плъгинът има над един милион активни инсталации.

Yoast, Rank Math и канонични URL адреси. Каноничната функционалност на URL за WordPress SEO плъгини Yoast SEO и Rank Math сочат „http://site.com/—/“ вместо определения адрес, когато URL адресите включват символи Unicode, според базирания в Иран уебмайстор Шахрам Рахбари.

Символите Unicode се използват в много неромански езици, като иврит, тайландски, хангул, гръцки, арабски и други.

Yoast е наясно с проблема и поправка ще бъде включена в следващото издание, заяви Joost de Valk, основател и CPO на Yoast. Rank Math също отстрани проблема, заявявайки, че „е засегнал само уебсайтове извън английски език, където каноничните URL адреси са били ръчно променени“.

Защо ни интересува. Това, че нямате аналитични данни, означава, че сте слепи: не можете да видите как хората стигат и се държат на вашия сайт, което се отразява на способността ви да интерпретирате тенденциите и да правите исторически сравнения. Разбира се, това ще се отрази и на отчитането на клиенти и заинтересовани страни.

Приставката на ExactMetrics, показваща нечий проследяващ идентификационен номер на таблото на вашия сайт, означава, че данните ви не са ваши данни и това също може да представлява проблем със сигурността.

Каноничните URL адреси помагат на търсачките да идентифицират оригиналното съдържание и да имат смисъл от дублирано или синдикирано съдържание. Ако каноничният URL адрес, към който се опитвате да го насочите, съдържа Unicode символи, проверете изходния код на страницата си, за да проверите дали се показва правилно. Ако не е правилно и използвате Yoast, уверете се, че актуализирате своя плъгин, когато се освободи последната версия и запазете отново своите канони.

За да сте сигурни, че всичко е настроено правилно, е препоръчително да се свържете с SEO фирма, която да Ви съдейства. Можете да се свържете с нас на 0888 455 055 или business@optimystica.com.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Първо мобилно индексиране септ