Ново обновление на това как Google ще третира различните типове линкове

От неделя, 1 март, Google третира атрибута на връзката nofollow като намек, а не като директива, за целите на обхождането и индексирането. Google вече третира всички атрибути на външните линкове (спонсорирани, UGC и nofollow) като намеци за целите на класирането и прави това откакто направи първоначалното съобщение през септември.

За първи път представен през 2005 г., атрибутът nofollow е създаден, за да спре спам връзките от отдаване на авторитет и да манипулира сигналите за класиране.

Определяне на атрибути на връзката. Миналата година Google представи нови атрибути на връзки за спонсорирано и генерирано от потребители съдържание (UGC).

rel=”sponsored”: Този атрибут може да се използва за идентифициране на връзки на вашия сайт, които са част от реклама, спонсорство или някакво друго платено споразумение.

rel=”ugc”: Този атрибут се препоръчва за връзки, появяващи се в генерирано от потребители съдържание, като коментари и публикации във форума.

rel=”nofollow”: Този атрибут може да се приложи към всеки сценарий, в който искате да свържете страница, но не искате да предавате рейтинг към нея.

Защо Google въведе тези нови атрибути. Gary Illyes от Google и Дани Съливан, които са съавтори на съобщението през септември, заявиха, че новите атрибути служат за по-доброто разбиране на мрежата от Google и позволяват на собствениците на сайтове да класифицират естеството на връзките си, ако искат.

Но това е ключово: Независимо дали прилагате атрибутите, това не се отразява на класирането вашия сайт и това е напълно доброволно.

Какво трябва да правите. „Ако сте използвали nofollow, за да блокирате всички чувствителни области на вашия сайт, които не сте искали да обхождате, вероятно има смисъл да ги блокирате по различен начин“, казва Патрик Стокс, технически SEO и посланик на марката за Ahrefs, пред търсачката. Земя. Има различни начини, като robots.txt или мета тагове, които можете да използвате, за да регулирате как Google обхожда и индексира страниците.

Що се отнася до UGC и спонсорираните атрибути, прилагането им е доброволно. Ако искате да предоставите на Google тази информация (и имате линкове, класифицирани за ваша собствена справка), не се колебайте да го направите. Независимо дали го правите или не ще повлияете на вашия сайт.

Ако искате някой да Ви съдейства как да се справите с тези и други промени в Google, обърнете се към фирма за SEO оптимизация, която се занимава с това по цял ден.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!