15% нови търсения всеки месец в Google

Добрата SEO оптимизация е динамична работа, в която новостите са ежедневие. За да постигнем добри резултати ние, оптимизаторите, трябва да сме в крак с нововъведенията и тенденциите в SEO. В следващите редове ще ви представим едно интересно изследване на Google относно търсенията в тяхната мрежа.

Всички знаем, че ежедневно се генерират милиарди търсения в Google. Интересното е, че на месечна база от всички тези милиарди търсения – 15% са нови такива, които не са били използвани до този момент.

Този интересен факт утвърждава все повече позицията на SEO оптимизацията като основен похват за онлайн успех. SERP се променя постоянно, а тези 15% нови търсения откриват отлични възможности за извеждане на топ позиции по думи, които все още не са заети от конкурентите. Именно заради това анализа на ключови думи се много важен в една SEO стратегия и той трябва да бъде внимателно изпълнен. В противен случай, ако ключовите думи не са избрани подходящо за вашия сайт, резултатите може и никога да не са добри.

Трябва да имаме на в предвид, че тези 15% търсения са думи и словосъчетания от най-различен вид. Например може да се включи словосъчетание като това – “голяма koka-kola”. Този тип търсения са изключително редки и реално ирелевантни за SEO, но все пак влизат в анализа на Google.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!