5 често срещани грешки в SEO оптимизацията (част 2)

Продължаваме с втора част на 5-те най-допускани грешки в SEO оптимизацията, които лесно може да избегнем, стига да сме запознати с тях. В предишната тема изложихме евентуалните грешки с техническото изпълнение на даден сайт, липсата на тагове в блога и неправилния избор на ключовите думи. В продължението на темата ще изложим най-честите проблеми свързани с линк билдинга на даден уеб сайт.

Неправилен вътрешен линк билдинг. Качественото оптимизиране на линковете в самия сайт е ключово за добрата оптимизация. Много често собствениците на сайтове вкарват някакви линкове, като дори слагат анкор текст “тук”, “натиснете тук”, “цък” и подобни изключително непотребни и грешки линкове. Слагайте линкове в началото на даден текст, като те трябва да са смислово свързани с категорията / тематиката на дадената страница и онази, към която води самия линк. Стремете се да нямате много линкове на една страница, защото и без това Google взима под внимание само първия линк в даден текст.

Неправилен външен линк билдингИзграждането на качествена линк билдинг стратегия от външни сайтове е сложна и трудоемка задача. Задачата ви не е просто да вземете линк от някоя директория, а да изградите натурално изглеждащи линкове, които да окажат положително влияние на сайта ви пред Google роботите и следващите ъпдейти. Правилната линк билдиндг стратегия се изгражда внимателно, с оглед качеството на сайтовете, от които искате да вземете линкове. Има специални инструменти, които помагат за избирането на най-добрите линкващи домейни за вашия уеб сайт.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

топ 6 seo грешкиSEO служител