10 мита за SEO оптимизацията, за които да забравите /част 1/

Независимо дали сте експерт или начинаещ в SEO оптимизацията, то със сигурност сте чували много от митовете за нея. В този материал ви представяме едни от най-популярните твърдения, които през 2016 г. са напълно опровергани:

  1. SEO оптимизацията вече е безполезна.

Всъщност няма изгледи скоро търсачките и техните алгоритми да изчезнат, следователно ще продължаваме да разчитаме на SEO оптимизацията, за да генерираме трафик и видимост на сайтовете.

  1. Прибавянето на правилните думи е ключът към оптимизацията

Отдавна мина времето, когато плътността на ключовите думи беше синоним на добра SEO практика. Търсачките се променят непрестанно, а с тях и SEO оптимизацията. Ключовите думи все още остават важна част от оптимизацията, но фокусът е повече в съдържанието и неговата релевантност, отколкото в самите думи.

  1. SEO оптимизацията е за топ класиране в SERP

SEO стратегията трябва да се стреми към повишаване на трафика, обвързаност на потребителите и комуникация с тях, а не само към класиране на първо място в SERP. Истински ефективната стратегия включва и оптимизиране на съдържанието, полезна и релевантна информация за потребителите, което от своя страна ще доведе до допълнителен органичен трафик и ще направи присъствието в SERP много по-пълноценно.

  1. Повече уебстраници – по-добро класиране

Качествената SEO стратегията никога не залага на количеството, пред качеството. Може да създадете колкото искате страници в сайта си, ако вярвате, че те допринасят стойност за потребителите. Увеличаването на броя на страниците, обаче, само с цел да се издигнете в търсачките, ще бъде крайно неефикасно. Не всяка страница се индексира и качеството е решаващ фактор за повишаване видимостта на сайта ви.

  1. Оптимизирането на изображенията не е задължително

Всъщност, за да видят търсачките снимковия материал в съдържанието, то задължително трябва да се осигури правилното описание на картинките, с цел те да станат „видими“. Заглавието, алтернативният текст и описанието на снимките, включващо ключовите думи са от огромна важност и създават „уникалността“ на снимката, което увеличава възможността за намиране от търсачките.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и известни търсачкиSEO оптимизация и митове за нея