10 мита за SEO оптимизацията, за които да забравите /част 2/

Във втората част на материала ни продължаваме с представянето популярни митове от сферата на SEO оптимизацията, за които препоръчваме да забравите, с цел да се фокусирате върху ефикасните инструменти за успешна оптимизация:

6. Мобилната оптимизация е надценена

Повечето хора проверяват телефоните си над 150 пъти на ден, това означава, че каквото и да търсят, ако сайтът не е лесен за използване на мобилно устройство, то те ще се пренасочат към друг. Изхождайки от статистиката, че средностатистическият потребител изпозлва по 5 часа дневно смартфона си, следва да се помисли за добре оптимизирана мобилна версия на сайта.

7. SEO оптимизацията не работи за мен

Ако ви хрумват подобни мисли, то или не знаете достатъчно за оптимизацията, или сте наели грешните хора за задачите, свързани с нея. SEO оптимизацията не нещо, което се случва изведнъж и решава всичките ви проблеми, като изкарва сайта ви на първо място в Google. Напротив оптимизацията е продължителен процес, който има нужда от непрестанно следене и преосмисляне, за да се гарантира неговата ефикасност. Имайки предвид постоянните промени в алгоритмите на търсене, то се очаква и вашата стратегия да търпи промени, следвайки тенденциите.

8. Линкбюлдингът е мъртъв

Ако знаете, как да го прилагате правилно, основната цел на линкбюлдинга все още е изключително полезна за сайта ви. Самият процес на линкбюлдинг е времеемък, но си заслужава инвестицията на време, особено като се има предвид, колко важен фактор са „добрите“ линкове към даден сайт.

9. Социалната медия не засяга SEO оптимизацията

Това, че трафикът в социалните мрежи не е фактор за класирането в  SERP, съвсем не означава, че не влияе на онлайн присъствието ви. Докато потокът към социалните ви медии продължава да нараства, вашият авторитет се гради измежду много различни платформи и това помага на търсачките да откриват и индексират сайта по-лесно. Точно маркетингът в социалната медия ще помогне на сайта ви, да има по-голяма видимост, което гарантирано ще се забележи от търсачките. Това означава, че макар и косвено, присъствието в социалните медии може да повиши трафика към сайта.

10. Не се притеснявайте за SEO, просто създайте добро съдържание

Вярно е, че качественото съдържание е критичен фактор, но ако не е оптимизирано, как тази стойностна информация ще достигне до широк кръг от хора? SEO оптимизацията цели да помогне на търсачките да откриват лесно и бързо дадено съдържание, което означава, че работата ви ще може да се оцени от повече хора и да се почувствате удовлетворени от този факт.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и митове