Google добавя нови метаданни за лиценз за изображения за етикет с лицензиран образ

Google пусна нов структурирани данни за метаданни за лиценз за изображения, който позволява на Google Images да показва лицензиран етикет за изображения в резултатите от търсенето.

CEPIC, Европейската агенция за картини, написа за това в своя блог, казвайки: „Щастливи сме да споделим сега, когато Google Images пуска рамка за метаданни чрез Schema.org за изображения, подлежащи на лицензиране. Google също ще поддържа стандарта за метаданни IPTC. Създателите и разпространителите на съдържание ще могат да включат лицензионната информация за снимки на своя сайт и тя ще бъде отразена в Google Images. “

Как изглежда. Ето снимка на екрана, която показва лицензируемия етикет или значка в резултатите от търсенето, а също така добавя връзки към това как да получите изображението и детайлите за лицензиране на страницата с подробности за изображението в Google Търсене на изображения.

Функционалността все още не е активна. Google каза „Новият дисплей с информация за значки и лицензи все още не е активен, но можете да подготвите съдържанието си за него сега“. Но това идва скоро и ако маркирате вашите изображения, Google може да покаже информацията при търсене на изображения, когато това стане активно.

Маркировката. Google публикува техническите подробности за тези мета данни тук. Google предлага два начина да добавите метаданни. Необходимо е да предоставите на Google само една форма на метаданни, за да отговаряте на изискванията за значката, която може да бъде лицензирана, и някой от следните методи е достатъчен, каза Google.

Структурирани данни: Структурираните данни представляват връзка между изображението и страницата, на която се появяват с надценката. Трябва да добавите структурирани данни за всеки случай, когато се използва изображение, дори и да е едно и също изображение.

IPTC метаданни: IP meta photodata са вградени в самото изображение и изображението и метаданните могат да се движат от страница на страница, докато все още остават непокътнати. Необходимо е само да вградите метаданни за IPTC снимка само веднъж на изображение.

Защо ни интересува. Ако управлявате сайтове с изображения, които можете да отдадете с лиценз, този маркер може да ви помогне да съобщите данните за лицензиране на потенциалните клиенти, да намали случайната кражба на изображения и да увеличи приходите за вашите изображения. CEPIC каза: „Докато Google повтаря функцията, очакваме те да въведат функционалности, които ще позволят на хората да филтрират снимки, маркирани с тези нови метаданни за лиценз. Освен това надценката може да бъде приложена и от вашите клиенти, закупили вашите изображения, за да насочат потребителите обратно към вашия уебсайт по начин, който не е бил възможен преди. “

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!