Google ще премине напълно към първоначално мобилно индексиране през септемрви 2020

Google обяви, че до септември 2020 г. всички сайтове ще бъдат обхождани и индексирани от Google, като се използва индексиране с първа мобилна версия. Рано съобщихме, че това ще се случи до края на годината, но тази публикация в блога от Google казва, че тази промяна ще се случи до септември.

Септември 2020 г. Google каза: „За да опростим, от септември 2020 г. ще преминем към индексиране на мобилни устройства за всички уебсайтове.“ Повечето сайтове вече са преместени и можете да проверите дали той е преместен, като влезете в Google Search Console.

70% вече се преместиха. „От нашия анализ повечето сайтове, показани в резултатите от търсенето, е добре да се използват за индексиране на първо място за мобилни устройства, а 70% от тези, показани в резултатите от търсенето ни, вече са изместени“, каза Google. Така че има вероятност сайтът ви вече да е преминал към първото индексиране на мобилни устройства.

Години в създаването. Google стартира процеса на индексиране за първи път на мобилни устройства през 2016 г. Google работи до този момент вече почти четири години. Имахме достатъчно време да се подготвим за това и това не трябва да изненада за никого тук.

Бележки. Ако вашият сайт все още не е преместен, може би вече сте получили известие от Google с повече информация. Ето екранна снимка на известие:

Първо мобилно индексиране септемрви 2020 - Optimystica - 1

Първо мобилно индексиране септемрви 2020 – Optimystica – 3

Защо ни интересува. Вече имате дата, септември 2020 г. Ако получите някое от тези известия, вероятно е известие, което трябва да прочетете и да предприемете действия. Ако Google има проблеми с достъпа до вашия сайт с мобилния браузър, това може да повлияе на индексирането и класирането на вашите уеб страници в Google.

За да сте сигурни, че няма да има проблеми, свържете се с фирма за SEO оптимизация, която да Ви съдейства с този казус.

Можете да се свържете с нас на 0888 455 055 или на business@optimystica.com

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!