Google променили алгоритмите си над 1600 пъти за 2016 г.

Много пъти сме обсъждали темата, че алгоритъмът на Google се променя постоянно. Именно заради това добрата SEO оптимизация трябва да бъде винаги “в крак” с промените на търсачките. Миналата седмица от Google съобщиха, че са направили точно 1653 промени в алгоритъма си. Това прави около 5 промени дневно, в период за цяла една година! Всичките тези промени не са изцяло върху начина на работа на алгоритмите на Google, има много визуални промени, архитектурни и т.н.

От американския гигант споделиха също така, че са направили близо 10 000 теста на тези промени в различни моменти през изминалата календарна година. Отделно са били проведени над 130 000 експеримента относно функционалността на алгоритъма след всяка промяна по него.

Промените не се обявяват публично и затова трябва да се следят отблизо най-големите SEO блогове и новинарски сайтове. По този начин всеки опитен оптимизатор ще може да узнае по-рано промените, които са въведени и ще може да ги приложи върху своите онлайн проекти.

Предстои да видим през тази година какво ново ще ни представи Google, какви ще бъдат ъпдейтите на търсачката и как ще се отразят те на SEO оптимизацията. Видя се преди 2 месеца как последния ъпдейт промени негативно класирането на някои сайтове, които не бяха добре оптимизирани технически. Затова препоръчваме да следите нашия блог и да бъдете в крак с новостите в SEO.

 

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!