SEO или PPC реклама да изберем за нашия бизнес ? (част 2)

Продължаваме темата за разликите между SEO оптимизация и PPC реклама. В първата част на темата ни ви представихме основните елементи на двете стратегии, като във втората част продължаваме с приликите и разликите при SEO и PPC, кога и как да използваме и двете.

Бюджет при SEO – качествената SEO оптимизация е инвестиция. Ако нямате нужните умения да се справяте сами, но желаете дългосрочни резултати за вашия бизнес – тогава наемете SEO компания да върши цялата работа за вас. Има най-различни фирми, предлагащи SEO услуги, но ние съветваме да се доверявате на такива, чиито клиенти са разпознаваеми за вас и като цяло реномирани.

Бюджет при РРС – Ако имате достатъчно финансова възможност да рекламирате постоянно в Google, това е добре за бизнеса ви, но в един момент трябва да си направите равносметка. Внимателно следете ROI коефициента и дали рекламата си заслужава инвестицията. Принципно, за малки сайтове 5-10$ дневно реклама вдига трафика и вкарва посетители в сайта, което е добро начало.

Кога да използваме SEO, РРС или и двете стратегии – Най-удачният вариант е да започнете и двете стратегии и докато се работи върху SEO, то с малък бюджет да раздвижвате вашия уеб сайт. В крайна сметка всичко зависи от финансовите ви възможности, като лично ние съветваме да се инвестира в дългосрочен план (SEO), ако смятате да се задържите на пазара повече от година. Все пак при нужда от бързи резултати – възползвайте се от възможностите на PPС рекламната мрежа на Google.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!