WeWork иска да продаде SEO фирмата си Conductor

WeWork продава фирмата си за SEO Conductor

WeWork купи SEO фирма Conductor през март 2018 г. за приблизително 126 милиона долара в брой и акции и неразкрита печалба. След неправилно управляваното IPO, WeWork съобщи, че Conductor (и две други придобивания на WeWork) вече са в процес продажба.

Необходимо е да се намалят разходите и да се повишат приходите. Изданието казва, че ходът идва веднага по петите на оставката на бившия изпълнителен директор на WeWork Адам Нойман и има за цел да “намали разходите и да събере пари.”

Другите фирми, които искат да продадат, са Managed by Q и Meetup. Общата сума, изразходвана за придобиване на трите фирми, представляваше общо 500 милиона долара в брой и акции. Като цяло WeWork придоби 21 фирми, като по-голямата част от тези бяха концентрирани през последните три години.

Продажбата трябва да приключви до Q1. Според доклада WeWork „е получил предварителни предложение за покупка на 2-те фирми.“ Компанията се надява да завърши процеса до началото на 2020 г. Но също така е възможно една или повече от компаниите да бъдат намесени „с нови частни инвеститори ”, вместо да бъдат продадени.

Разговарях с източник, запознат с процеса, който каза, че продажбата на Conductor е в действие „от известно време“ и че скоро може да бъде сключена сделка, която представлява „много положителен резултат“ за бизнеса, неговите клиенти и служители.

Защо трябва да ни пука. Съобщава се, че Conductor расте след придобиването на WeWork миналата година. И макар предложената продажба да изглежда на пръв поглед като катастрофа за Conductor, това всъщност може да се окаже много по-добра съдба, отколкото да останете в затруднената компания за управление на недвижими имоти.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Google Search Console - Speed Report - 30