Онлайн реклама

Случвало ли Ви се е да натиснете два пъти върху изображение в Instagram, да реагирате на видео във Facebook или да кликнете върху резултат от търсене в Google, само за да разберете след това, че това всъщност е онлайн реклама? Може би изобщо не сте разбрали, че това е онлайн реклама – просто сте си помислили, че това е сладка снимка на цвете. Повече от всякога онлайн рекламата може да бъде контекстуална, релевантна, целенасочена и полезна по начин, по който никога преди не е могла. Накратко, днес онлайн рекламата е съдържание.

Онлайн реклама 1 - защо

Онлайн реклама – защо е необходима?

Защо използваме онлайн реклама?

Абсолютно всеки бизнес има някакво присъствие в интернет – той може да бъде голям или малък, да продава продукти и услуги, да бъде много специфичен или общ – всички те искат едно и също нещо: да достигнат до най-голям брой хора, като инвестират най-малко средства и получат възможно най-големи ползи. Е, има един много ефикасен метод за постигане на всичко това, като същевременно накарате всички потенциални клиенти да узнаят за Вашия бизнес и да се заинтересуват от него – онлайн реклама.

Онлайн рекламата е изкуството да се използва интернет като средство за предаване на маркетингови послания на определена аудитория. Тя е полезна за привличане на трафик към уебсайта и популяризиране на марката, но преди всичко онлайн рекламата има за цел да убеди целевия клиент да извърши конкретно действие – например да направи покупка. За разлика от традиционната реклама, онлайн рекламата е все по-достъпна за всеки бизнес и Ви позволява бързо, лесно, ефективно и достъпно да достигнете до целевата си група. Ето защо онайн рекламата набира все по-голяма популярност сред фирмите с онлайн присъствие. Така че, докато наличието на блог е от основно значение, присъствието в социалните мрежи е задължително, а наличието на стратегия за онлайн маркетинг е необходимо. Истината е, че онлайн рекламата също е от съществено значение и се превръща във все по-привична и необходима практика. Не само това, но и трябва да знаете защо онлайн рекламата е толкова важна, какви видове реклами има и какви съвети да следвате, за да постигнете най-добри резултати.

Кое е най-голямото предимство на онлайн рекламата ?

Когато инвестирате в онлайн реклама: автоматично ставате видими за хиляди хора, които цял живот са Ви търсили и дори не са знаели, че съществувате! Освен това залагането на онлайн реклама е много важно както за големите, така и за малките предприятия, тъй като само с няколко лева ще можете да получите по-добра видимост, което със сигурност ще се изрази в увеличаване на трафика към Вашия уебсайт и увеличаване на онлайн продажбите. Това е нещо, което все повече хора осъзнават и може би затова всяка година онлайн рекламата пренася милиони и милиони долари по света. Всъщност, наред с маркетинга на съдържанието и видео маркетинга, онлайн рекламата е една от най-развиващите се области в интернет.

Онлайн рекламата е много атрактивна и освен това дава възможност за по-добро сегментиране на рекламите ви, така че можете да достигнете на практика до всякакъв вид аудитория, която искате. Всичко това може да се направи по ефективен, прост, гъвкав, лесно измерим и евтин начин. Освен това ще можете да Видите ефективността на онлайн рекламата си в реално време и дали тя (онлайн рекламата) функционира или не.

Онлайн реклама 3 - тийм

Онлайн реклама – помогнете на вашия бизнес!

Защо е необходима онлайн рекламата ?

  1. Онлайн рекламата спестява време.
  2. С онлайн рекламата резултатите са измерими.
  3. Чрез онлайн рекламата се постига лесна и ефикасна комуникация между този, който предлага продукта/услугата и клиента.
  4. Онлайн рекламата гарантира точност в сегментрането.
  5. В онлайн рекламата има разнообразие във форматите.

Ето защо трябва да обмислите да инвестирате в онлайн реклама. Ще Ви запознаем с една от най-добрите форми на онлайн реклама, която ще Ви помогне най-добре да постигнете целите си чрез онлайн реклама, независимо дали искате да увеличите трафика към уебсайта си, да получите видимост, да навлезете на нови пазари, да подобрите имиджа на марката си, да задържите клиентите си, да увеличите продажбите, да получите положителна възвръщаемост на инвестициите или каквито и да е други цели, които искате да постигнете.

Форми на онлайн реклама.

Един от най-често използваните методи за онлайн реклама е маркетингът в търсачките (SEM) и, разбира се, Google е на първо място сред тях. Всъщност огромният технологичен гигант има метод, чрез който да правите спонсорирана реклама: Google AdWords.

Основното предимство на този вид онлайн реклама е, че той позволява подобряване на позиционирането на вашия уебсайт чрез платена онлайн реклама. По този начин, например чрез SEM техники, можете да рекламирате своите продукти, услуги или съдържание чрез рекламната услуга на Google или други. Потребителите ще Ви намират по-лесно, тъй като Вашата онлайн реклама ще се показва в съответните резултати от търсенето на потребителя. Този вид онлайн реклама обикновено работи чрез заплащане на клик (PPC); това означава, че плащате само за всяко кликване, направено върху Вашата онлайн реклама, и въпреки че има и други начини, този продължава да бъде най-използваният. Той е силно персонализиран и Вие избирате максималния брой кликвания, които искате да платите за определена дума. Що се отнася до използването на този вид онлайн реклама – в търсачките се използва най-вече от рекламодатели, чиято основна цел е да получат уеб трафик и конверсии, тъй като с този вид онлайн реклама достигате до потребителите, които търсят Вашите продукти.

Онлайн реклама 4 - стратегия

Онлайн реклама – свържете се с нас!

Защо да изберете нас за създаването на Вашата онлайн реклама ?

Знаете от какво се нуждаете, но просто не знаете как да го получите. Нашите SEO специалисти чуват това отново и отново от SEO клиенти, които се обръщат към агенция за онлайн маркетинг Оптимистика.

Вероятно сте тук поради една или повече от следните причини:

  • Вашият уебсайт не се намира в интернет.
  • Напоследък трафикът на уебсайта Ви е намалял и не знаете защо.
  • Изведнъж обемът на входящите Ви обаждания и потенциални клиенти е намалял.
  • Стартирате нов уебсайт и искате бързо да увеличите обема на ноВия бизнес.

Ако някоя от причините, изброени до момента, се отнася за Вас, то Вие сте попаднали на правилната агенция, която ще създаде за Вас правилната онлайн реклама. Ние целим не просто да правим SEO, да привлечем много нови клиенти и да увеличим продажбите на сайта Ви, а да създадем индивидуална за Вашия бизнес SEO маркетинг стратегия, с която не просто да постигнем очакваните резултати, а дори и повече. Ние ще оправдаем очакванията Ви многократно. Не се колебайте, ОБАДЕТЕ НИ СЕ!

Защо използваме онлайн реклама?
Кое е най-голямото предимство на онлайн рекламата ?
Защо е необходима онлайн рекламата ?
Форми на онлайн реклама.
Защо да изберете нас за създаването на Вашата онлайн реклама ?

4.7/5 - (6 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO за начинаещи 2 - корицаSEO сертификат 1 - корица