Регистрация на сайт в търсачки

Регистрация на сайт в търсачки – какво е и защо ?

Регистрация на сайт в търсачки е методът, чрез който даден сайт ще бъде видим в интернет, т.е. за да се появи в резултатите от търсенето, извършвано от интернет потребителите, трябва да бъде извършена регистрирация на сайта в търсачки, желани от вас. Този процес (регистрация на сайт в търсачките) ще увеличи посещенията на вашия уебсайт и ще оптимизира инвестициите, направени във вашия него. Ако вземете предвид потребителите, които искат да получат достъп до даден сайт за първи път, тези, които знаят пълния URL адрес, въвеждат в търсачката името на компанията или нейната търговска марка, и тези, които искат да се върнат, за да посетят даден уебсайт, и не помнят вашето име, можете да добиете представа, че по-голямата част от посещенията, получени от даден уебсайт, произтичат от резултатите, получени в търсачките. Не забравяйте, че ако не сте направили регистрация на сайта в търсачки (нито една), той просто не съществува в интернет. Ето защо за оцеляването на един сайт е жизненоважно да бъде направена регистрация на сайта в търсачките, особено в най-известните – Google Yahoo, Bing, Altavista и т.н., независимо от позицията, на която се появява.

Регистрация на сайт в търсачките 1 - момиче

Регистрация на сайт в търсачките – помогнете на бизнеса си!

Има основно два метода за поява на вашия уебсайт в търсачка:

 • Регистрация на сайта в търсачки: обикновено има формуляр, в който чрез въвеждане на данните, се осъществява регистрация на сайта в търсачките. Този метод обикновено се посочва за компании, които публикуват своите уебсайтове за първи път и които все още не са свързани от търсачките
 • Линкове към други уебстраници: които са много посещавани и следователно се вземат предвид от роботите на търсачките. Посочва се за компании с вече направена регистрация на сайта в търсачките, които искат да подобрят позициите си в тях чрез линкове към вашия сайт.

Как се извършва регистрацията на сайт в търсачки ?

Регистрацията на сайт в търсачките е сравнително проста задача, която се състои в попълване на формуляра за регистрация на сайт в търсачки, предоставен от търсачката, така че при въвеждане на данните на сайта те да се появят като данни за регистрация. Тази задача (регистрацията на сайт в търсачките) може да бъде изпълнена ръчно от собственика на сайта или чрез наемане на услугите на специализирана компания, като Оптимистика. Изборът на един или друг начин за регистрация на сайта в търсачките ще зависи от трафика, който искате да привлече той, както и от бюджета за целта (регистрация на сайт в търсачки).

Защо е важна регистрацията на сайт в търсачки ?

Регистрацията на сайт в търсачките е важна по различни причини:

 • Регистрацията на сайт в търсачките кара търсачките да забележат вашия уебсайт

Ако не направите регистрация на сайт в търсачките, може да отнеме много време – понякога дори седмици – сайтът ви да бъде забелязан от търсачките. Не пропускайте потенциални клиенти и приходи, защото не сте извършили регистрация на сайта в търсачките. Регистрацията на сайт в търсачки е от изключителна важност за успеха на вашия бизнес.

 • Регистрацията на сайт в търсачките уведомява търсачките за нови страници на уебсайта

Всеки път, когато добавяте нова страница в уебсайта си, трябва да направите регистрация на сайт в търсачките. Това е важна стъпка за включването на тези нови страници в търсачките, особено ако те включват нови продукти, услуги или ключови думи, за които искате да се класирате! Това е още една причина за важността на регистрацията на сайт в търсачките.

 • Регистрацията на сайт в търсачките оптимизира вашата SEO оптимизация

Търсачките помагат за органичния трафик за вашия сайт и показват най-добрите резултати въз основа на различни фактори, включително ключови думи. Регистрацията на сайт в търсачките помага на търсачките да “прочетат” страниците ви, да идентифицират ключовите ви думи и да покажат резултати въз основа на целевата дума за търсене.

Задължително ли е да направите регистрация на сайт в търсачките ?

Регистрация на сайт в търсачките 2 - тийм

Регистрация на сайт в търсачките – обърнете се към професионалисти!

Вероятно не, но регистрацията на сайт в търсачките може да им помогне да го открият по-бързо. Google и другите търсачки не разчитат на ръчно подаване на информация. Основният им начин за откриване на нови уебсайтове и страници е обхождането. При него компютърни програми непрекъснато препроверяват известни уебсайтове за нови връзки към ново съдържание. Всяко полезно съдържание, което намерят, се добавя в техния индекс. В обобщение, търсачките вероятно ще намерят уебсайта ви сами.

Но има няколко предимства при регистрацията на сайт в търсачките:

 • По-добре да се предпазите, отколкото да съжалявате. Бързо е да направите регистрация на сайт в търсачките, така че защо да рискувате търсачките да не го намерят?
 • Дайте им повече информация. Дръжте търсачките в течение за промените в съдържанието си. Регистрацията на сайта в търсачките ще спомогне за това.
 • Подобрявате уебсайта си. Регистрацията на сайт в търсачките (в Google и Bing) ви дава достъп до безплатни инструменти, които да ви помогнат да подобрите уебсайта си.

Регистрация на сайт в търсачки – Google

Google беше първата търсачка с алгоритъм, базиран на връзки, който можеше да идентифицира уеб страници без предварителна регистрация и да ги включи в своя индекс. Но Google все още предоставя възможност за регистрация на URL адрес или домейн в конзолата за търсене. Въпреки регистрацията Google не гарантира, че подаденият URL адрес на уебсайт ще бъде включен в индекса на Google. Времето, необходимо за индексиране, може да варира в широки граници. Дори след ръчна регистрация може да минат няколко седмици или дори месеци, преди индексирането да приключи. Частично обаче този процес може да отнеме само няколко часа или дни. Колко време е необходимо, за да бъде индексиран, и как се индексира даден уебсайт зависи от няколко фактора:

 • Входящи външни връзки от други уебсайтове
 • Съществуващ домейн или нов проект
 • Преглед на сайта в индекса на Google
 • Оценката на уебсайта (например PageRank)
Регистрация на сайт в търсачките 4 - мотивация

Регистрация на сайт в търсачките – свържете се с нас!

Изберете Оптимистика за регистрацията на сайт в търсачките

Ние сме оптимисти за вашия бизнес, защото сме помогнали на близо 300 наши клиенти да излизат на челните места в Google, да привличат многократно повече клиенти и да увеличат значително продажбите си в интернет. Ние сме доказани професионалисти в областта и благодарение на нашия богат опит, доволни клиенти, доказано ефективни SEO стратегии, сме уверени, че можем да изведем вашия бизнес на едно отлично ниво в интернет, което ще спомогне за увеличаване на продажбите ви и привличане на много потенциални клиенти. Доверете се на опита и професионализма. ОБАДЕТЕ НИ СЕ!

 

 

 

Регистрация на сайт в търсачки – какво е и защо ?
Как се извършва регистрацията на сайт в търсачки ?
Защо е важна регистрацията на сайт в търсачки ?
Задължително ли е да направите регистрация на сайт в търсачките ?
Регистрация на сайт в търсачки – Google
Изберете Оптимистика за регистрацията на сайт в търсачките

4/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Трафик на сайт 1 - данниИзграждане на линкове 4- корица