Колко ключови думи за една страница са достатъчни ?

Много често хората, занимаващи се със SEO оптимизация се сблъскват със сайтове, които нямат достатъчно страници и съдържание като цяло, но желаят да оптимизират възможно повече ключови думи. И тук изкача въпросът – по колко ключови думи е допустимо да оптимизираме една страница в сайта ни?

Наскоро ahrefs.com направиха широко изследване, което потвърждава и нашите наблюдения по въпроса. Изследването показа ясно, че за една страница е добре да се оптимизират максимум две ключови думи и фрази, по възможност близки по смисъл и значение.

Ние, екипът на Оптимистика, съветваме нашите клиенти да бъдат максимално точни в този SEO елемент, защото в противен случай може да си създадете повече проблеми и да не постигнете никакви осезаеми резултати, ако избирате повече думи за една страница.

В случай, че нямате достатъчно страници и съдържание – създайте обезателно! Google харесва свежото, уникалното съдържание, така че това ще е единствено във ваш плюс и ще подобрите осезателно вашата SEO оптимизация.

Още един важен въпрос за стартиращите SEO стратегия е броят ключови думи, с които да се започне оптимизацията. Нашето предложение е да се започне с топ 5-10 ключови думи, с предварителен детайлен анализ. Няма смисъл да се затрупвате с думи, които не може да оптимизирате и просто да си разпилеете силите, вместо да се съсредоточите върху 5-10 думи и да постигнете желания успех.

3.3/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Google тагове тестване