SEO или PPC реклама да изберем за нашия бизнес ? (част 1)

SEO оптимизация или PPC реклама е по-удачно да изберем за нашия онлайн бизнес. Това е е вечният въпрос на онлайн предприемачите и доста често няма  точен отговор, защото двете стратегии носят различни резултати и трябва внимателно да се определи нуждата на клиента, за да се посочи кое да се избере (доста често се практикуват и двете опции). В следващите редове ще ви представим основните характеристики на SEO и PPC, които ще ви помогнат да се ориентирате в избора си.

Основи на SEO – Чрез оптимизацията за търсачки се търсят органични посетители за вашия уеб сайт. Тоест насочеността е според интереса на посетителите, те сами са стигнали до вашия сайт защото са търсили точно определено нещо. SEO залага на ключови думи, посредством качествен подбор на най-добрите думи и словосъчетания за вашия бизнес/уеб сайт. Целта на SEO е да постави вашия сайт на първа страница, възможно в най-челни позиции, което ще ви донесе стабилни, дългосрочни резултати за трафик. Минус при SEO е нуждата от време за да проработи оптимизацията (между 6 и 12 месеца минимум)

РРС реклама – При този тип реклама се фокусираме отново върху важните ключови думи за вашия уеб сайт, но резултатите идват много по-бързо, защото рекламите се показват веднага и трафикът се вдига моментално. Минусът тук е фактът, че спрете ли да плащате за реклама, то автоматично спира и вашия трафик към сайта.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO плъгини (част 2)seo vs ppc