SEO  на онлайн магазин

Какво представлява  SEO  на онлайн магазин

Електронната търговия е един от онлайн отраслите, които се нуждаят изключително много от SEO оптимизация. Именно поради тази причина в последните години се появи терминът „SEO на онлайн магазин“, които обобщава цялостната SEO стратегия за един електронен магазин. SEO на онлайн магазин съчетава основните елементи на SEO оптимизацията, но съдържа и допълнителни фактори, които са специфични единствено за електронната търговия. Пред 2016 година Google споделиха в официалния си блог, че SEO на онлайн магазин e най-удачният и ефективен вариант за дългосрочна инвестиция, която собствениците на онлайн магазини могат да изберат. Поради тази причина инвестицията в SEO на онлайн магазин трябва да бъде важна част от бюджета на всеки електронен търговец, още повече с нарастващия дял на онлайн пазаруването, спрямо продажбите във физическите магазини. Продажбите от мобилни устройства също бележат огромен ръст, което само по себе си е красноречив факт за важността на една професионална SEO на онлайн магазин.

Елементи на SEO на онлайн магазин
Елементи на SEO на онлайн магазин

Елементи на  SEO  на онлайн магазин

Оптимизацията на един онлайн магазин е сложна материя и трябва да бъде направена качествено, в противен случай цял един бизнес може да претърпи крупни загуби и да загуби за дълго време позиции в интернет пространството. SEO на онлайн магазин има своите тънкости, задължителни елементи и най-вече постоянни новости, които трябва да се интегрират своевременно във всяка стратегия за оптимизация. Основните съставни елементи на един проект за SEO на онлайн магазин включват :

Анализ на ключови думи. Изключително важно за професионалното SEO на онлайн магазин е правилният подбор, анализ и избор на целеви страници за онлайн магазина ви. В зависимост от обема на предлаганите продукти варират и ключовите думи. Процесът на анализиране, подбор и прилагане към целеви страници в даден онлайн магазин е много сложна материя и трябва задължително да бъде професионално изпълнен. Това гарантира добър старт на вашето SEO на онлайн магазин и при спазване на всички критерии за добра оптимизация – вашият магазин ще започне да има повече посетители и респективно продажби.

On-page SEO на онлайн магазин. Както всеки уеб сайт, така и вашият онлайн магазин се нуждае от техническа оптимизация и SEO на съдържанието. Често незнаещите тънкосите на SEO на онлайн магазина собствениците пренебрегват на пръв поглед дребни неща и в последствие претърпяват крах в класирането. On-Page SEO на онлайн магазин има своите характерни елементи, които трябва да бъдат изпълнени изцяло и чак тогава да се мисли за следващата стъпка в оптимизацията. Ще дадем за пример избора на хостинг и платформа за електронна търговия. Много хора изобщо не се замислят върху тези елементи, които ако не са избрани правилно ще донесат доста главоболия и слаби резултати.

On-page SEO на онлайн магазин включва също така и чисто user friendly елементи. Установено е, че потребителите затварят даден онлайн магазин, ако не могат лесно да се ориентират в менюто или ако не успяват бързо да поръчат даден продукт. SEO на онлайн магазин задължително включва много ценни съвети в тази насока, която е изключително важна за процеса на продажби. Ще ви издадем и една малка тайна от нашия дългогодишен опит – доказано, е че потребителите се връщат в даден сайт, ако той зарежда под 2 секунди през техните мобилни устройства. С други думи – вашият магазин трябва да бъде бърз, наистина бърз за да предразполага посетителите му да се превърнат в клиенти. Има и още много тънкости, касаещи SEO на онлайн магазин.

Съветите, елементите и цялостното вътрешно SEO на онлайн магазин трябва да бъде професионално изпълнен, защото в противен случай ефективността на вашият магазин няма да бъде задоволяваща и дори да държите челни позиции , потребителите могат и да не купуват толкова често, колкото ви се иска.

Off-page SEO на онлайн магазин. Преминаваме към следващия важен елемент от SEO на онлайн магазин. Израждането на стабилна линк билдинг стратегия е в основата на бъдещите добри резултати в SERP. Наличието на качествени линкове от авторитетни сайтове е само част от цялостната off-page SEO на онлайн магазин. Освен набавянето на висококачествени линкове от точните източници, SEO на онлайн магазин се нуждае и от изключително професионално социално присъствие. Силата на социалните мрежи е огромна и в последните години се обоснова като съставен елемент от цялостната външна стратегия за SEO на онлайн магазин. Проучване в САЩ през 2017 година обоснова социалните мрежи (Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn, Pinterest, Instagram и други) като основен източник на продажби за близо 40% от собствениците на електронната търговия. Това е един огромен процент, показващ важността на SEO на онлайн магазин , които ще нараства за в бъдеще. Хората постоянно са във Facebook и вашето присъствие трябва да е силно и там. Изграждането на нов бранд или поддържането на вече съществуващ е важен елемент от социалната SEO на онлайн магазин. Освен на дългогодишния ни опит в SEO на онлайн магазин, може да се доверите на високия ни професионализъм, както направиха много доволни клиенти.

Грешки в SEO на онлайн магазин
Грешки в SEO на онлайн магазин

Най-допусканите грешки в  SEO  на онлайн магазин

Много често се случва собствениците на онлайн магазини самостоятелно да изпълняват SEO на онлайн магазин. В такива случаи незапознатите с материята допускат множество грешки, които водят до незадоволителни резултати и слабо класиране в търсачките. Най-често срещаните грешки, които пречат на доброто SEO на онлайн магазин са :

 • Наличието на множество филтри за подреждане на съдържанието, които често водят до дублиране
 • Тромавият процес на поръчка,
 • Липсата на информация за продуктите
 • Неправилното категоризиране
 • Грешно представената информация
 • Техническите недостатъци на повечето платформи

Това са само част от неправилните процеси и елементи на една некачествена SEO на онлайн магазин. Не забравяйте, че неизпълнението на правилната SEO на онлайн магазин не само ще доведе до слаби класирания в търсачките. Вие ще претърпявате и нереализирани ползи, което може да бъде избегнато, ако се доверите на професионалните услуги на Optimystica в създаването на индивидуален план за вашата SEO на онлайн магазин.

SEO на онлайн магазин от Optimystica
SEO на онлайн магазин от Optimystica

SEO  на онлайн магазин от  Optimystica

Optimystica е SEO компания, която има дългогодишен опит в изграждането на професионална SEO на онлайн магазин. Нашите специалисти ще направят цялостен одит на SEO на онлайн магазин . След това ще анализират по най-правилния начин ключовите думи за вашия електронен магазин. Когато определим нужните ви ключови думи ще продължим с вътрешната оптимизация. SEO специалистите ни ще структурират технически правилно онлайн магазинът ви. Ще ви дадем цялостен списък с важни съвети, относно user friendly състоянието на електронния ви магазин. След това ще пристъпим към off-line SEO на онлайн магазин. Цялостна линк билдинг стратегия ще бъде изработена, както и такава за социална SEO на онлайн магазин. Optimystica гарантира професионален подход и изпълнение на SEO  на онлайн магазин.

 • SEO
  СТРАТЕГИЯ
  360лв. на месец
  • Анализ на сайта по 252 фактора
  • Управление на съдържанието
  • План за линкбилдинг
  • Подбор и анализ на ключови думи
  • Практически обучения на вашия екип
  • Препоръки за оптимизиране на архитектурата на сайта
  • Месечни консултации и супервайзинг на изпълнението
 • ПЪЛЕН
  SEO ПАКЕТ
  1580лв. на месец
  • Включва всичко от „Изпълнение на SEO стратегия“ плюс:
  • 144 оптимизирани текста в блога
  • 10 Facebook публикации на месец
  • 3 кампании във Facebook месечно
  • 1 Facebook игра на месец
  • Текущо адаптиране на стратегията
  • Пакетна отстъпка
  • Бонус: Създаване на профил в Google Business
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!