download (2)

Ако сайтът ви изведнъж е започнал да се класира на много по-ниски места или му е било наложено наказание от Google, ние ще ви помогнем да установите на какво се дължи това, ще ви дадем препоръки за здравословно поведение и ще възстановим позициите на сайта.

Най-често такива проблеми възникват по четири причини: след промяна на алгоритмите на Google, в случай на свръх-оптимизиране на сайта, при използване на BlackHat техники и при заразяване с вирус. При Панда ъпдейтa например, много сайтове претърпяха значителен спад в класирането си и от първа страница се озоваха извън топ 100.

За да избегнете наказание най-важното е да не използвате забранени BlackHat техники и да оптимизирате така, че сайтът ви да бъде интересен и полезен за хората, а не да се опитвате да заблудите търсачките. Затова не поставяйте към сайта си линкове от лоши сайтове, не прекалявайте с ключовите думи и т.н.

Основни похвати за премахване наказания от Google

  • Fetch as Google – тази функция на Google конзолата ви позволява ръчно да подсказвате на търсачка да индексира вашите страници. Ако се нуждаете от премахване наказания от Google тогава този инструмент ще ви е много полезен, но ще отнеме и време защото се използва ръчно за URL адресите, които искате да бъдат индексирани.
  • Screaming Frog Web Crawler. За да разберете какви са причините сайтът ви да е наказан и да се нуждае от премахване наказания от Google ви предлагаме този изключително ценен инструмент. С помощта на SFWC вие ще може да сканирате вашия сайт и при нарушения в него като дублирано съдържание, неправилни редиректи и други забранени от Google техники.
  • Majestic SEO. Този инструмент ще анализира вашите външни линкове и ще покаже наличие на лоши сайтове, които евентуално да са ви донесли наказанието. Много често ще се налага да използвате линк анализатор, защото по този начин ще може да видите къде имате некачествени връзки и при възможност да ги изтриете и да задействате процеса на премахване наказания от Друг подобен инструмент, който обаче е по-високо платен е Ahrefs. Предимството на Ahrefs е по-големия обем на работа и по-бързия анализ на линковете ви в мрежата.
  • Google много държи на уникалното съдържание на всеки сайт. Именно поради тази причина може да използвате този инструмент за да видите дали нямате дублирано съдържание в други сайтове из нета. Ако сте наказани заради копирано съдържание, с Copyscape ще можете лесно да видите дублираните текстове и да започнете премахването наказания от Google чрез промяната им.
  • Google Webmaster Tools. Конзолата на Google ви дава пълна информация за случващото се със сайта ви. Задължително трябва да се регистрирате там и да следите какво се случва с онлайн проектите ви. При проблем, GWT ще ви индексира какво не е наред и така ще имате възможност да определените бъдещите мери за премахване наказания от Google.

Често причина за наказанието ви може да бъде и най-обикновена инфекция – сайтът ви да бъде заразен. Каквато и да е причината за влошаването на класирането в Google, обадете ни се сега, за да бъдем вашият личен SEO доктор и да осигурим на вашия сайт здравословен живот и много щастливи клиенти.

 

Разгледайте повече за ceo агенция и оптимизация за google

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!